Ammatillinen koulutus muuttuu – mikä muuttuu opiskelijalle?
23. Tammikuu 2018

Aika: Perjantai 9.2.2018 klo 9.30-10.30

Ammatillinen koulutus uudistuu vuonna 2018. Opiskeluun tulee enemmän joustavuutta ja yksilöllisyyttä, tutkinnoissa lisääntyy valinnaisuus ja oppimisympäristöt monipuolistuvat.

Tervetuloa kuulemaan mikä muuttuu ammatillisessa koulutuksessa opiskelijalle ja mitä nuoret itse uudistuksesta ajattelevat. Ensiesittelyssä on myös uusia työkaluja opoille ohjaustyön tueksi.

Opo-tilaisuuksia järjestetään samaan aikaan ammatillisissa oppilaitoksissa 22 paikkakunnalla eri puolella Suomea. Alueelliset tilaisuudet liittyvät verkon välityksellä pääkaupunkiseudun tilaisuuteen. Webinaaria on mahdollista seurata myös vaikka kotoa käsin.

Ilmoittaudu mukaan tilaisuuteen tästä linkistä 2.2. mennessä (webinaarin seuraajien ei tarvitse ilmoittautua). Mukana olevat paikkakunnat/ammatilliset oppilaitokset näet täältä.
#ammatillisestaopoille

OHJELMA

(8.30 Asiaa ja verkostoitumista aamiaisen äärellä)

9.30–10.30 Webinaari

  • Tervetuloa asiantuntija Satu Ågren, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE
  • Mitä ammatillisen koulutuksen reformi tarkoittaa opiskelijan kannalta? toimitusjohtaja Petri Lempinen, Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE
  • Onks tietoo? Nuorten ajatuksia uudesta ammatillisesta koulutuksesta ja opinto-ohjauksesta puheenjohtaja Jasmina Khabbal, Suomen Ammattiin Opiskelevien liitto SAKKI ja puheenjohtaja Emmi Pentikäinen, Suomen Opiskelija-Allianssi OSKU. Ysiluokkalaiset kertovat mietteitään videolla. Kommenttipuheenvuoro opinto-ohjaaja Anja Laaksonen, Aurinkolahden peruskoulu
  • Ajankohtaista tietoa ja viestintämateriaalia opoille ohjaustyön tueksi Kaikki väylät avoinna -vetovoimakampanjan materiaali opoille
    senior content planner Sanna Hellman ja creative technologist Hugo Lankinen, Mirum Agency
  • TATin työkaluja ohjaustyön tueksi johtaja Liisa Tenhunen-Ruotsalainen, Taloudellinen Tiedotustoimisto TAT

10.30 Keskustelu aamupäivän teemoista jatkuu aluetilaisuuksissa

11.00 Tilaisuus päättyy

Tilaisuutta voi seurata myös verkon välityksellä osoitteessa https://tat-ryhma.adobeconnect.com/asiantuntijaverkosto. Ohjeistusta webinaarin seuraamiseen:

• Suosittelemme lataamaan ennakkoon Adobe Connectin oman sovelluksen. Latauksen voi tehdä ilman järjestelmävalvojan tunnuksia suurimmassa osassa työkoneita. Lataus (Windowsille) tapahtuu täällä http://www.adobe.com/go/Connectsetup . Kun lataus on tapahtunut onnistuneesti, työpöydälle ilmentyy oma Adobe Connect -kuvake. Adobe Connectia pystyy käyttämään myös selaimen kautta, mikäli Flashin käyttö on sallittuna.

• Syötä Adobe Connect -sovellukseen webinaariosoite https://tat-ryhma.adobeconnect.com/asiantuntijaverkosto (tai vaihtoehtoisesti suoraan selaimeen, mikäli Adobe Connectin oman sovelluksen lataaminen ei onnistu).

• Kirjaudu sisään vierailijana (Enter as a Guest) kirjoittamalla oma nimesi /paikkakuntasi sille annettuun kenttään. Paina ”Enter room”.• Odota, että ylläpitäjä hyväksyy sinut sisään.

• Pystyt kuulemaan ja näkemään webinaarissa esiintyjiä. Pystyt lisäksi kommentoimaan ja esittämään kysymyksiä chat-ikkunassa. Avaamme webinaarihuoneen noin 20 minuuttia ennen aloitusta. Mikäli mahdollista, kannattaa kirjautua sisään hyvissä ajoin. Näin voidaan testailla kuvaa ja ääntä etukäteen.

Tilaisuudet järjestävät yhteistyössä Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry, Taloudellinen tiedotustoimisto TAT sekä opiskelijajärjestöt OSKU ja SAKKI.