Registerbeskrivning

Expertnätverk.fi förmedlar virtuella experter till din lektion

Expertnätverket är en avgiftsfri nättjänst vars syfte är att berika kontakten mellan skola och arbetsliv. Nätverket riktar sig till högstadier, gymnasier och yrkesskolor. Via expert databanken kan läraren och studiehandledaren bjuda in en expert till ett virtuellt besök genom användning av ett videokonferensprogram.

  • Offentliga uppgifter är den registrerade experters kontaktuppgifter, befattning, organisations namn och foto (ifall en sådan finns).
  • Användaren bör registrera sig i nättjänsten för att kontakta experten.
  • När sidans upprätthållare har godkänt registreringsbegäran aktiveras användarnamnet.
  • Lärarens eller studiehandledarens uppgifter är inte synliga för andra användare.
  • Läraren och studiehandledaren kontaktar själva experten och kommer överens om expertbesöket. Inbjudan till expertbesöket skickas via expertregisterkortet. Den som bjuder in får ett automatiskt meddelande med ytterligare kontaktinformation om experten. Också experten får ett automatiskt meddelande, som innehåller meddelande från sändaren och med tillhörande kontaktuppgifter.
  • Genom att kontakta upprätthållaren har experten möjlighet att när som helst låta avlägsna de egna uppgifterna alternativt låta dölja uppgifterna i nättjänsten. Även läraren kan be om att få sina uppgifter avlägsnade ur tjänsten.
  • Kontaktuppgifterna överlåts inte till tredje part. Uppgifterna används endast i kommunikation inom Expertnätverket.

Ekonomiska Informationsbyrån publicerar och upprätthåller tjänsten.

Ansvarig för nättjänsten:

Auri Kohola, producent
Ekonomiska Informationsbyrån
Eteläinen Makasiinikatu 4
00130 Helsinki
auri.kohola(a)tat.fi
m. 040 823 9803