Till läraren

Bygger broar från skolan till arbetslivet!

Via Expertnätverket kan du bjuda in experter från olika områden till ett virtuellt lektionsbesök eller till olika tillställningar i skolan. Med en webbkamera kan man visa de apparater som finns på arbetsplatsen, arbeten man gjort eller visa experiment.

Ett virtuellt besök är en behändig lösning för ett samarbete mellan en skola och ett företag, även när ett elevbesök i företagets utrymmen inte är möjligt, exempelvis på grund av orsaker som berör hygien och säkerhetsregler. En videosnutt eller fotografier kan pigga upp besöket.

Smidig inlärning

Expertbesöken binder samman studierna med arbetslivet. Experten erbjuder ny och aktuell information, fräscha synvinklar och uppfattningar om hur man kan ha nytta av det inlärda i arbetslivet. Besöket tillför kunskap som inte hittas i läroböckerna. Experten kan berätta hur teorin fungerar i praktiken.

Via expertbesöken kan man göra undervisningen mera konkret och införa synvinklar från arbetslivet. Studerande får mångsidig information och lär sig nya metoder för studier och interaktion. Expertbesöken kan också ge ungdomarna information om fortsatta studier och framtida arbetsplatser.

Exempel och berättelser ger lektionerna en uppfriskande variation.

Lärare eller studiehandledare, du kan kontakta experterna genom att registrera dig som användare av servicen.

Hur genomförs ett virtuellt besök?